آنچه در این مطلب میخوانید:
تعریف پرده پذیرایی سال به سال تفاوت پیدا می کند. برای مثال در گذشته پرده های پذیرایی بیشتر به پرده های پارچه ای کلاسیک و گران قیمتی گفته می شد که معمولا مخصوص پنجره های بزرگ بود. امروزه با افزایش محبوبیت دکوراسیون های مدرن و مینیمال تعریف پرده پذیرایی نیز عوض شده، حتی شاید شاهد پرده های زبرا نیز در پذیرایی نیز باشیم. اما برای داشتن بهترین انتخاب باید پیش از هرچیزی انواع پرده پذیرایی را بشناسید. پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا شما را با انواع پرده پذیرایی و ویژگی های آنها آشنا کنیم.
انتخاب پرده پذیرایی چه تاثیری بر دکوراسیون خانه دارد؟
پرده پذیرایی علاوه بر ایجاد عایق در مقابل نور و صدا، زینت بخش اتاق پذیرایی نیز است و به عنوان یک وسیله دکوراتیو به کار برده می شود؛ بنابراین رنگ، طرح و سبک آن باید در تناسب با بقیه اجزای منزل باشد. پس از انتخاب بهترین رنگ برای پذیرایی، مهم ترین فاکتوری که در انتخاب بهترین مدل پرده پذیرایی شما را یاری خواهد کرد، توجه به دکوراسیون منزل و علاقه شخصی خودتان است. در کنار این دو مورد بهتر است جنس، نحوه شستشو و قیمت انواع پرده پذیرایی و ترکیب رنگی آن با سایر لوازم منزل را نیز در نظر بگیرید. پیش از وارد شدن به بحث انتخاب پرده ضروری است تا با انواع آن آشنا شوید.
در ادامه این مطلب انواع پرده پذیرایی را معرفی کرده و به بررسی مزایا و معایب هر یک خواهیم پرداخت. با توجه به نیاز ها و سلیقه خود و با مطالعه مزایا و معایب هر یک از پرده ها، قادر خواهید بود بهتری مدل برای پرده پذیرایی خود را انتخاب کنید. پس در ادامه این مقاله با اسپارد مگ همراه باشید.
بهترین مدل های پرده پذیرایی برای زینت بخشیدن به منازل
با توجه به اینکه هر یک از انواع پرده پذیرایی جنس های مختلفی دارند؛ بنابراین برای سبک های دکوراسیون مختلفی مناسب خواهند بود. این پرده ها هر کدام در رنگ های متنوع عرضه می شوند و برای استفاده از آن ها باید از وسایل دکوراتیو و چوب پرده های مختلف استفاده کرد. پس اولین قدم در نظر داشتن دکوراسیون منزل و سپس انتخاب نوع پرده است. انتخاب رنگ و طرح در قدم دوم قرار می گیرد.
پرده های پارچه ای برای پذیرایی کاربرد دارند؟
این نوع از پرده های از مدل هایی هستند که از گذشته تا به امروز میهمان خانه های بوده اند و همچنان در دکوراسیون های مختلف به خصوص انواع کلاسیک و نئوکلاسیک کاربرد دارند. پرده های پارچه ای خود انواع متعددی را شامل می شوند از جمله آن های می توان به پرده حریر، کتان، مخمل و … اشاره کرد. در مقاله انواع پرده پارچه ای به طور کامل هر یک از موارد را بررسی کرده ایم.
چیزی که شما را در انتخاب و یا رد یک پرده راهنمایی خواهد کرد مزایا و معایب آن است:
مزایای پرده پارچه ای
- پرده های پارچه را به توجه به نوع آن می توان در قیمت های ارزان تا گران خریداری کرد اما به طور کلی نسبت به سایر پرده ها اقتصادی تر هستند
- این نوع از پرده ها عایق بهتری برای نور و سرما هستند
- نسبت به پرده های زبرا و شید دیرتر خراب می شوند
- شستشوی پرده پارچه ای آسان تر است به جز پارچه های ابریشمی و مخمل که برای نظافت آن ها باید از خدمات پرده شویی آنلاین کمک گرفت
نکته: برای شستن پرده های زبرا نیز بهتر است از متخصصین و خشکشویی ها کمک بگیرید.
معایب پرده پارچه ای
- برای پنجره های بالای رادیاتور گزینه مناسبی نیستند
- با توجه به استفاده از پارچه بیشتر در دوخت این نوع پرده ها، فضای بیشتری را نیز اشغال می کنند
- قدرت کنترل میزان نور نسبت به پرده های زبرا کمتر است
- انواع حریر و توری این پرده معمولا زود تر کثیف می شود. به خصوص اگر در منزل بچه کوچکی داشته باشید
انتخاب پرده زبرا برای پذیرایی مناسب است؟
این نوع از پرده از جدیدترین مدل های سال های اخیر است و معمولا در دکوراسیون های مدرن و مینیمال کاربرد بیشتری دارد. پرده زبرا از دو لایه پارچه تشکیل شده اند که به صورت موازی مقابل هم قرار گرفته اند. این ویژگی باعث شده بتوان حالت سایه و روشن ایجاد کرد. بیایید در ادامه این راهنما به بررسی مزایا و معایب این نوع از پرده پذیرایی بپردازیم:
مزایای پرده زبرا
- امکان کنترل نور بیشتر از انواع پارچه ای
- امکان استفاده از حداکثر نور با جمع کردن کامل پرده زبرا
- تنوع بالا در طرح و رنگ
- قابلیت نصب آسان و بسیار سریع
- پس از شستشو تغییر رنگ چندانی پیدا نمی کنند.
- فضای کمی اشغال می کنند.
معایب پرده زبرا
- فقط برای اندازه یک نوع پنجره ساخته می شوند؛ بنابراین آن را نمی توان در قسمت های دیگر به کار برد
- در طولانی مدت ممکن است مکانیسم پرده و ریل آن خراب شود
- اندازه گیری پنجره برای پرده بسیار حساس است، زیرا با کوچکترین اشتباه پرده قابل استفاده نخواهد بود
پرده شید برای پذیرایی به اندازه کافی شیک به نظر می رسد؟
پرده شید نیز تا حدودی شبیه به پرده زبرا است با این تفاوت که در شید فقط از یک لایه پارچه استفاده می شود. این نوع پرده ها معمولا از جنس کتان، پنبه و یا پلی استر هستند که با جمع شدن حول یک محور بالا و پایین می روند. پرده های شید بیشتر در دکوراسیون هایی با سبک جدید و مدرن کاربرد دارند. شید ها خود انواع مختلفی دارند که از جمله آن ها مییتوان به شید ساده، شید چاپی، شید دو مکانیزم و … اشاره کرد.
مزایای پرده شید
- نصب آن ها زمان بر نیست
- امکان کنترل دستی و یا هوشمند پرده وجود دارد
- در مقابل تابش نور مقاوم هستند
- در مناطق مرطوب نیز قابل استفاده می باشند
معایب پرده شید
- همانند پرده های زبرا بر اساس اندازه پنجره ساخته می شوند بنابراین باید به دقت اندازه گیری شوند
- ممکن است پس از مدتی مکانیسم آن دچار مشکل شود
- فقط برای یک پنجره قابل استفاده هستند و نمی توان بعدا اندازه آن ها را کوچک و بزرگ کرد
پرده پانچ برای پذیرایی مناسب است؟
پرده های پانچ از دیگر انواع پرده پذیرایی هستند که از گذشته تا به امروز زینت بخش منازل بوده اند. علت محبوبیت این پرده را می توان به سادگی آن ربط داد که به شما امکان استفاده در دکوراسیون مدرن تا کلاسیک را می دهد. امروزه شاهد انواع متنوع تری از پانچ ها هستیم که از جمله آن ها می توان به پرده پانچ طرح دار و چاپی اشاره کرد.
مزایای پرده پانچ
- امکان استفاده از پارچه های مختلف برای دوخت پرده پانچ
- سهولت در نصب پرده ها
- قیمت مناسب در خرید و دوخت این نوع از پرده
- کشیدن و استفاده آسان و راحت
معایب پرده پانچ
- داشتن جلوه غیر رسمی
- سادگی بیش از حد که برای برخی از معایب آن محسوب می شود
- شباهت به پرده حمام
- اگر یک لایه باشد نمی توان مدل های مختلفی به آن داد
چرا پرده والان دار بهترین انتخاب برای پذیرایی محسوب می شود؟
والان را نمی توان از انواع پرده دانست، در واقع بیشتر وسیله ای تزئینی برای دکوراسیون منزل محسوب می شود. شما می توانید انواع مختلفی از والان ها را برای پرده انتخاب کنید مانند والان یک طرفه، والان دو طرفه و والان پفی و غیره. همین طور در دوخت والان ها می توان از انواع مختلفی از پارچه ها شامل پارچه مخمل، کتان، ساتن و دیگر پارچه ها نیز استفاده کرد. بهتر است بدانید شستشوی پرده والان دار نیز اصول خاص خود را دارد و باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید.
پس اگر پرده توری و یا حریر برای پذیرایی منزل خود در نظر گرفته اید برای شیک تر دیده شدن فضا لازم است والان مناسبی نیز برای آن انتخاب کنید.
مزایای استفاده از والان پرده
- محیط و دکوراسیون پذیرایی را شیک تر می کند
- عایق مناسبی در مقابل درز سرما است
- والان را می توان با انواع مختلفی از پرده ها استفاده کرد
- قابلیت دوخت با انواع پارچه ها
معایب استفاده از والان پرده
- فضای زیادی اشغال می کند
- در مقابل عبور نور تاثیر چندانی ندارد
- شستشوی سخت و وقت گیر
نصب پرده کریستالی برای پذیرایی مناسب است؟
پرده های کریستالی برای محیط های مجلل و لوکس انتخاب مناسبی هستند. باید توجه داشته باشید که این نوع پرده ها بیشتر جنبه تزئیناتی دارند و نباید از آن ها انتظار عملکرد یک پرده معمولی را داشت. این نوع از پرده ها را در انواع مختلف می توان سفارش داد. بیایید به بررسی مزایا و معایب آن بپردازیم.
مزایای استفاده از پرده کریستالی
- ایجاد فضای لوکس و مجلل
- مناسب برای دکوراسیون های کلاسیک و نئوکلاسیک
- برای جدا کردن محیط های مختلف در پذیرایی مناسب هستند
معایب استفاده از پرده کریستالی
- هیچ گونه عایقی در مقابل نور و سرما ایجاد نمی کنند
- از نظر هزینه خرید و نصب قیمت بالایی دارند
- بیشتر جنبه تزئیناتی دارند تا جنبه کاربردی
- نصب آن ها سخت و زمان بر است
- نیاز به مراقبت بسیاری دارند
پرده کرکرهای برای پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرد؟
پرده کرکره ای از قسمت های متصل به هم ساخته شده که با داشتن قابلیت جابه جایی نور ورودی را تنظیم می کنند. کرکرده ها از قدیمی ترین انواع پرده هستند. نکته جالب در مورد این پرده های این است که آن ها را می توان هم در خانه مادربزرگ ها مشاهده کرد و هم در خانه های مدرن و امروزی. در گذشته بیشتر از انواع عمودی استفاده می شد در حالیکه امروزه انواع افقی بیشتر رواج دارند.
پرده های کرکره ای معمولا در دو نوع چوبی، فلزی و پلاستیکی قابل ارائه هستند. بیایید تا به بررسی مزایا و معایب آن ها بپردازیم.
مزایای پرده کرکره ای
- تمیز کردن و شستشوی آسان حتی در منزل
- قابلیت تنظیم نور
- قابلیت تنظیم دید از اتاق به بیرون
معایب پرده کرکره ای
- کدر شدن رنگ آن در مقابل گرد و غبار
- آسیب دیدن کرکره ها در استفاده زیاد
- خراب شدن مکانیسم مربوط به بالا و پایین آمدن پرده
سخن پایانی!
پرده ها از اصلی ترین اجزای دکوراسیون داخلی منازل هستند. انتخاب پرده به خصوص پرده پذیرایی از بین مدل های مختلف ممکن است سخت به نظر برسد. برای آسان شدن این انتخاب آشنا شدن با انواع پرده و مزایا و معایب آن امری ضروری است. پس پیش از خرید پرده برای پذیرایی خود مطالب بالا را به دقت مطالعه کرده و سپس بر اساس علاقه خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. همچنین می توانید از خدمات طراحی دکوراسیون کمک بگیرید تا مطمئن شوید خانه شما به بهترین شکل ممکن چیدمان می شود.
راستی مدل پرده پذیرایی مورد علاقه شما کدام است؟ نظر خود را در ادامه همین صفحه با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
بالاخره یک مقاله هم پیدا کردیم که هم از معایب بگه هم از مزایا. فروشنده ها هم که از دم معتقدن بهترین مدل پرده پذیرایی رو فقط خودشون دارن. به نظر خود من که بهترین مدل پرده پذیرایی برای دکوراسیون کلاسیک ایرانی فقط و فقط پرده والان دار است
پرده کریستالی :)) این دیگه چجور چیزیه اصلا به درد نمی خوره که همچین چیزی. واسه تزئین این خونه ها با سبک عربی خوبه فقط. جایی که پرده پارچه ای هست آدم چرا باید سراغ مدل های پرده عجیب و غریب بره
سلام
من پرده پانچ خیلی دوست دارم و برای خونم گرفتم چون سادس . خیلی از مدلای شلوغ خوشم نمیاد
مرسی از توضیحات کاملی ک دادید ، موفق باشید