آنچه در این مطلب میخوانید:
یکی از بحث های همیشگی بین مالک و مستاجر، عدم توافق در تقبل هزینه های تعمیرات ساختمانی است اما حواب تمامی این سوالات و بحث ها در قراردادها و قوانین بین مستاجر و مالک موجود است. اگر شک دارید که هزینه تعمیر آبگرمکن با مالک یا مستاجر است کافی است در ادامه این مقاله با بررسی قوانین مربوط به تعمیرات منزل با ما همراه باشید!
اول از همه به بررسی تعمیرات آبگرمکن و توضیح در خصوص تقبل هزینه آن خواهیم پرداخت. در انتها نیز لیستی از تعمیرات منزل که بر عهده مالک یا مستاجر است را بررسی می کنیم تا در صورت بروز هرگونه مشکل راحت تر در خصوص پرداخت هزینه به عنوان مالک یا مستاجر تصمیم گیری کنید. پس با اسپارد مگ همراه باشید!
هزینه تعمیر آبگرمکن با مالک یا مستاجر؟
همانطور که پیش تر نیز اشاره شد در قوانین مرتبط با مالک و مستاجر به مسائلی از جمله هزینه تعمیرات منزل اشاره شده است. بر اساس این قوانین اول از همه مالک وظیفه دارد تعمیرات لازم را پیش از تحویل منزل به مستاجر انجام داده و مستاجر منزل را با تاسیسات سالم تحویل بگیرد. در قسمت دوم می رسیم به مهم ترین بخش از این بحث؛ کدام هزینه ها بر عهده مالک است؟
بر اساس ماده ۴۸۶ قانون مدنی هزینه های تعمیرات را باید به دو دسته کلی و جزئی تقسیم بندی کرد. هزینه های جزئی ساختمان بر عهده مستاجر و هزینه های کلی برعهده مالک منزل است. دقیقا همینجاست که بحث و جدال شروع می شود. معیار تشخیص هزینه جزئی و کلی چیست؟ تشخیص این مساله تابع عرف جامعه است.
اگر گچ کاری دیوار یا سقف فرو بریزد، هزینه تعمیرات این موارد که در دسته تعمیرات اصلی ساختمان قرار می گیرند برعهده مالک است. برای مثال اگر نمای ساختمان دچار مشکل شود، نماکاری ساختمان به صورت مجدد برعهده مالک ملک است. از دیگر موارد می توان به تعمیر آبگرمکن دیواری بوتان، پکیج، تعمیر کولر آبی، تعمیرات شوفاژ و دیگر موارد مشابه اشاره کرد. با این حال تعمیرات جزئی مثل تعویض لامپ سوخته، تعویض پوشال های کولر و یا تعمیرات جزئی شیرآلات مثل تعویض واشر بر عهده مستاجر است.
آیا همیشه هزینه تعمیر آبگرمکن بر عهده مالک است؟
همانطور که در قسمت پیشین و در بررسی اینکه هزینه تعمیر آبگرمکن با مالک یا مساجر است بررسی شد، اول از همه باید تاسیسات منزل به صورت سالم و صحیح به مستاجر تحویل داده شوند. اگر آبگرمکن به صورت کاملا سالم و سرویس شده به مستاجر تحویل داده شود و بلافاصله پس از ورود به دلیل قصور مستاجر دچار مشکل شود، باید مساجر پرداخت هزینه تعمیرات را به عهده بگیرد.
از دیگر مواردی که باید توجه داشت خرابی به علت عدم سرویس به موقع است. اگر مستاجر در سرویس آبگرمکن کوتاهی کند، این بار نیز هزینه تعمیر آبگرمکن بر عهده وی خواهد بود. در کنار مواردی از این دست به دلیل اینکه آبگرمکن یکی از تاسیسات اصلی ساختمان محسوب می شود، تعویض قطعات و تعمیراتی که به مرور زمان نیاز شود بر عده مالک است.
اگر مالک هزینه تعمیر آبگرمکن را پرداخت نکرد چه کنیم؟
حالا که دانستیم هزینه تعمیر آبگرمکن با مالک یا مستاجر است، این بار می خواهیم به یک سوال مهم تر پاسخ دهیم. اگر مالک از تعمیرات آبگرمکن سرباز زد باید چکار کنیم؟ در چنین مواردی اگر با مساله با گفتگو و بررسی قوانین نیز برطرف نشد، مستاجر می تواند به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و به دلیل عدم تقبل هزینه های اساسی که بر عهده موجر است از وی شکایت کند.
حتی اگر پس از طی این مراحل قانونی مالک همچنان هزینه ها را پرداخت نکرد، مستاجر می تواند تعمیرات را انجام داده و هزینه ها را خودش پرداخت کند. سپس این هزینه ها با نظارت دادگاه از اجاره بها کاسته خواهد شد. در غیر این صورت مستاجر به صورت قانونی و با حکم دادگاه می تواند قرار داد را فسخ کند.
اگر مستاجر اجازه سرویس و تعمیرات را به مالک ندهد باید چه کرد؟
در مواردی نیز ممکن است درست بالعکس موارد پیشین اتفاق بیفتد و این بار مستاجر اجازه ورود مالک و انجام تعمیرات را ندهد. در این صورت نیز مالک می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف از مستاجر شکایت کرده و با حکم دادگاه نسبت به انجام تعمیرات تاسیساتی مورد نیاز اقدام کند.
هزینه تعمیرات برد آبگرمکن و بر عهده مالک است یا مستاجر؟
پیش تر در بررسی هزینه تعمیر آبگرمکن با مالک یا مستاجر دانستیم که هزینه تعمیرات اساسی منزل مثل آبگرمکن بر عهده مالک است به جز موارد استثنایی که اشاره شد. حالا می خواهیم یکی دیگر از این موارد را مورد بررسی قرار دهیم. به نظر شما هزینه تعمیر برد آبگرمکن بر عهده مالک است یا مستاجر ملک؟
برای تشخیص این مورد باید اول از همه متخصص به محل مراجعه کرده و علت خرابی برد مشخص شود. برد می توان به دو دلیل زیر دچار مشکل شده باشد:
- خرابی برد به علت استهلاک قطعات به مرور زمان
- خرابی برد به دلیل سر ریز شدن آب آبگرمکن
اگر خرابی برد به دلیل خرابی و استهلاک قطعات آن باشد، در این صورت هزینه تعمیرات بر عهده مالک است. در غیر این صورت اگر خرابی برد آبگرمکن به علت سر ریز شدن آب و عدم سرویس به موقع باشد، باید هزینه تعمیرات را مستاجر بپردازد.
لیست کلیه تعمیرات ساختمان
همانطور که اشاره شد تعمیرات ساختمان را می توان به دو دسته تعمیرات جزئی و اساسی تقسیم بندی کرد. در ادامه با هر یک از تعمیرات زیرمجموعه این دو دسته آشنا می شویم:
تعمیرات جزئی ساختمان شامل:
- تعویض لامپ های سوخته
- تعمیر قفل درب به صورت موردی
- رفع مشکلات فاضلاب چند ما پس از اقامت مستاجر
- تعمیر چکه کردن شیرآلات
- تعمیر و تعویض پوشال های کولر آبی
- نصب توری برای درب و پنجره
- هزینه سرویس موتورخانه و یا آسانسور
- تعمیر کلید و پریز برق به صورت موردی
تعمیرات اساسی ساختمان شامل:
- تعمیرات تاسیساتی اساسی ساختمان مثل تعمیر آبگرمکن، پکیج، شوفاژ، کولر، تهویه و سایر موارد مشابه
- تعمیرات اساسی فاضلاب، لوله کشی گاز و آب
- تعمیرات سیم کشی برق کل ساختمان
- تعمیرات آسانسور (هزینه سرویس دوره ای بر عهده مستاجر است.)
- تعمیرات عمرانی ساختمان مثل تعمیرات در و دیوار، تعمیر سقف، حیاط، پشت بام و سایر موارد مشابه
- نقاشی کلی ساختمان
- تعمیرات درب برقی پارکینگ
براساس قوانینی که پیش تر مورد بررسی قرار گرفت، هزینه تعمیرات اساسی، عمرانی و تاسیساتی ساختمان ها بر عهده مالک است و هزینه تعمیرات جزئی بر عهده مساتجر. در این بین ممکن است استثناهایی نیز باشد که در خصوص هزینه تعمیر آبگرمکن با مالک یا مساتجر این موارد را نیز مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه به بررسی هزینه تعمیر آبگرمکن خواهیم پرداخت.
هزینه تعمیر آبگرمکن چقدر است؟
در این مقاله در مورد هزینه تعمیر آبگرمکن با مالک یا مساجر بحث کردیم. به این نتیجه رسیدیم که بر اساس قوانین هزینه تعمیرات جزئی برعهده مساجر و هزینه تعمیرات اساسی بر عهده مالک است. در نهایت می توان گفت که هزینه تعمیرات آبگرمکن به جز موارد خاص که پیش تر بررسی شد برعهده مالک است.
اگر به عنوان مالک ساختمان نگران هزینه تعمیر آبگرمکن هستید، می توانید با ثبت سفارش رایگان در اسپارد هزینه تعمیرات را از متخصصین حرفه ای ما در استان تهران و البرز (کرج) دریافت کنید. بر اساس زمان و روز مورد نظر شما تعیمرات تخصصی برای انواع آبگرمکن در منزل ارائه می شود.
احسنت
خانم مهندس گل محمدی ، میشه لوازم یک خانه را مستاجر سالم تحویل بگیرد و استفاده کند و زمانی که خراب شد ب هر دلیل صاحب خانه تعمیر کند . خنده دار است . مثا این هست که ما خودرو بخریم و کمپانی ب ما پول بنزین و تعمیرات را بده . خودرو را کسی که استفاده میکند هزینه تعمیراتش را می دهد . مثل اینکه خودرو در چاله افتاد چرخش شکست بریم یقه وزارت راه را بگیریم آیا این موضوع قابل تامل هست .
اینطور نیست کهشمامیفرمایید
منپارسالمستاجربودمیکآپارتماپفرسودهبودیمچندبارپمپآبخرابشدصاحبخانهلعنتیهزینهپمپوازمامیگرفتتابستانکولرغراضه ایداشتروشنکردیم موتورکولرسوختباز۸۰۰هزارم.تورنوبراشگرفتمخیرنبینه
صاحبخانهایکعفقطبهفکرکرایهگرفتنباسهوهزینهلوازمکهنهوفرسودهرانبایدازمستاجربدبختبگیرهکوچکترینهزینهبرایخونهنمیکردباورکنکولرمال۲۰سالپیشبودزنگزدهبود
دوست عزیز اگر خودروی شما در خیابان ها کوچه ها و تمام راه های تردد چه داخل شهر و بیرون شهر داخل چاله افتاد و صدمه دید صد البته که خسارت های شما را راهداری و مسعولان نگهداری از مسیرهای تردد بایستی پرداخت کنند انها نباید اجازه دهند که چاله چوله و خرابی های خسارت زننده در مسیرها ایجاد شود و هرمشکلی پیش اید باید مسعولان مربوطه جوابگو و خسارات را پرداخت کنند ،
سلام
اون داستان واسه یه ایران با صاحب هستش که رسیدگی کنه الان که صاحب نداره کلا جاده ها فرسوده شدن
سلام
به عرضتون برسونم ، در مواردی اگه چرختون بقول خودتون بشکنه یا بواسطه افتادن در چاله و بهم خوردن تعادل ماشین چپ کنید یا تصادف کنید ، میتونید با شکایت از راهداری خسارت بگیرید ،
برا من اتفاق افتاد و گرفتم خسارتمو ولی کمی زمان بره
ضمن عرض سلام
شما بزرگوار که اینجوری موشکافانه بررسی میکنید اینو در نظر بگیر وسایل مصرفی چون آبگرمکن _پکیج_آیفون _کولر و…عمر مفیدی دارن و به مرور زمان و بعد از سالها مصرف مستهلک میشوند با اینکه شاید کار کنن ولی مثل باطری ماشین یهو خراب میشن پس اینجا اگه ضرر به تجهیزات بصورت عمدی و عدم توجه مستاجر باشه بله میشه گفت هزینه ها پای مستاجره در غیر اینصورت متوجه مالک میشه
ولی در اکثر موارد مستاجرها بخاطر اینکه اختلافی پیش نیاد و بتونن اجارشونو تمدید کنند اکثرا بدون هیچ حرف و حدیثی خودشون هزینه میکنن و خیلی چیزای دیگه
ب بقیه صحبتت کاری ندارم ولی اگه خودرو در چاله افتاد اگه در محدوده شهری باشه شهرداری واگه در جاده باشد راهداری موظف ب پرداخت خسارت می باشد علت تبصره سه ماده۱۴
البته با کروکی افسر راهور
ماشین سرمایه خودت اجاره ای نیست
مالک اجاره در قبال منزل میگیرد
سرمایه گذاری هم به نفع خودشه
اجاره ای که میگیری بابت چی هست …خرابی هایی که بخاطر گذر زمان و فرسودگی ایجاد بشه با مالک هست .اما اگر بخاطر سهل انگاری و عدم رسیدگی خراب بشه با مستاجر هست
اول خودرو رو تو میخری مال خودت میشه دیگه شرکت پول هرماه ازت نمی گیره دوما اگه قراره مستجرهمه خرجهای ساختمان رو بده صاحب خونه بابت چی کرایه می گیره وهر سال اضاف می کنه اگه اینجوره طرف میره یه چادر کرایه می کنه
سلام به عنوان یک تعمیرکار لوازم خانگی باید گفت که آبگرم کن با پکیج خیلی فرق داره وپکیج که بورد داره وباید این متن رو اصلاح کرد چون پکیج هست که هم آبگرم وهم گرمایش منزل رو تامین میکنه و مطلب مهم اینه که موجر موقع اجاره دادن یک پکیج مصطهلک رو که خیلی از قطعات ۲۰ درصد سالم هستن رو میده سرویس میکنه ومیگن من سالم به شما تحویل دادم واین خودش کلاهبرداریه وباید کل هزینه ها رو خودش بدهد در صورتی که پکیج نو باشد وتا ۵ سال کارکرده باشد خراب شود باید مستاجر تقبل هزینه کند
دقیقا
سلام
این محتوا مفید است
با سپاس از شما
سلام
واقعن متشکرم ازانتشار اینگونه مطالب.
به عنوان یک پیسنها بایدچنین مواردی به صورت مکتوب ضمیمه قولنامه باشد که اختلافی بین موجر ومستاجر نیفتد.
پیشنهاد
من این مشکل رو با صاحب خونم دارم و کلا اون رادیاتور بالای آبگرمکن بعد از دوماه کلا خراب شد و مجبور شدم عوضش کنم ولی صاحبخونه زیر بار هزینه نرفت. شکایت کردم و بار اول دادگاه به نفع من رای نداد و دوباره تجدید نظر زدم و هنوز دادگاه دوم پیامک نیومده موندم اگه اینبارم ازش هزینه رو نگیرم چیکار کنم.
سلام
منزلی درشهریزد الان یکسالونیم هست مستاجر هستم ولی متاسفانه آبگرمکن دی ماه سال گذشته مخزن سوراخ و تقریبا ۵۷۰هزار صاحب خانه گفت مستاجر باید بپردازد و همچنین فاظلاب از همان روز اول مشکل داشت چند مرحله لوله بازکن فنرزد ولی آخرش هم مجبور شدیم چاه باز کردیم تقریبا ۵میلیون شد اینجا صاحبخانه ۱میلونش آزمون گرفت
تعمیرات اساسی بر عهده مالک است تعمیرات جزیی بر عهده مستاجر اگر مالک زمان تحویل ملک به مستاجر صحیح و سالم تحویل داده باشد هر گونه خسارت برعهده مستاجر است
هرگونه خست ت اشتباهه
سلام با توجه به مقاله بالا که کمی با نقص عنوان شده .بعنوان یک تعمیرکار خدمت عزیزان عرض کنم .
بعضی از لوازمات ساختمان اعم از آبگرمکن .کولر ویا غیره با توجه به مصرفی بودن قطعات باید قبل از هر گونه قرارداد بین مالک و مستاجر بطور دقیق بررسی و ارزش گذاری شود تا در پایان هیچ کدام از طرفین به مشکل بر نخورند اما چگونه میشود به این توافق رسید که نیاز به توضیح بیشتر دارد اما در کل مستاجر بدلیل نا آگاهی از قدمت اقلام مصرفی گاهی اوقات مجبور به پرداخت هزینه ها ی نا خواسته میشود و مالک هم به همچنین .پس بهترین حالت توافق قبل از هر گونه معامله بوده و هست البته با توجه به بررسی کامل و دقیق اقلام و قید در توافق نامه یا همان قولنامه …
با سپاس از توجه شما
این مشکل را به راحتی میشود حل کرد. زمان تنظیم قرارداد مثلا تا مبلغ …..تومن به عهده مستاجر و از آن مبلغ بالاتر به عهده صاحب خانه است. حالا این خرج هر جا که هزینه بشه حله شیر اب. ابگرمکن کولر…… به همین راحتی!من سالهاست که این را آول شرط میکنم و مستاجر هم با جان دل قبول میکند
اولا بستگی به قرار داد مالک ومهاجرت وشرط اول قرار دارد مالک صحیح وسالم لوازم رو تحویل وصحیح وسالم تحویل میگیرد یا شرط میکند کلیه هزینه های کلی و جزئی در زنان اجاره با مستاجراست این شرط هم شرعی وهم قانونیت چون مستاجر مختار به انتخاب است سپاس
سلام من مالک نیستم،اما برای اینکه دربین سال مشکلی پیش نیاد،مستاجرینی که براشون سخته از سالم بودن یامعیوب بودن پکیچ ورادیاتورها،مطمئن بشن،بهتره یا یک متخصص بیارن ودستگاه رو رویت کنه،یا کلا خونه رو اجاره کنن که آبگرم کن دیواری رادیاتوری بوتان داره،اما زمستان باید ازبخاری استفاده کنن،
با سلام
اگر تعمیرات اساسی و کلی هم باشد در صورتی که مقصر خرابی و ورود خسارت کوتاهی مستاجر باشد (مثل به تاخیر انداختن سرویس دوره ای ) در این صورت هزینه ها بر عهده مستاجر می باشد و در صورت رد آن از طرف مستاجر ،موجر می تواند از مستاجر شکایت کند و در صورت اثبات موضوع و در مواردی ارجاع به کارشناس ، مستاجر را محکوم به پرداخت هزینه نماید.
اما بهتر است قبل از اینکه به دادگاه کشیده شود باهم توافق کنند.
بعضی از صاحب خانه ها که واقعا زورمیگن صاحب خانه ما بابت پول خرابی کابینت زیر ظرفشوئی ۹ ساله که فقط یازده ماه مستاجرش بودیم ده میلیون از پول مارا بالا کشیده هم حاجی هست هم دبیر بازنشسته وهم خانواده درجه ۲ شهید واقعا دستتون درد نکند مطالب را برا امسال من توضیح میدهید
مناسفانه قانون گذار قوانین مبهمی را اراعه داده و تفکیک روشن و درستی از تعمیرات وجود نداره و مستاجر و موجر همیشه با هم مشکل دارند سره تعمیرات انم الان که مستاجران در نهایت گرفتاری باید اجاره های چند میلیونی را بناچار قبول کنند این روزها خانواده های مستاجر بشدت اعصاب و روانشان خرد است و در کمال تاسف خیلی ها افسردگی گرفته اند و هولناکتر بچه های کوچک این خانواده ها هم ب نوعی درگیره این معضلات اجاره مسکن شده اند ولی مسعولان ب هیچ وج گوششان بدهکار این قشر گرفتار جامعه نیست چرا که کدام نماینده مجلس یا وزیر و مدیر اصلا مشکل اجاره مسکن دارند که درک کنند که در بین این خانواده ها این روزها چه میگذرد و چه مصیبتی گریبانشان را گرفته است ،
سلام
هزینههای تعمیر مخزن سوراخ شده که قطعا به واسطه کارکرد سنواتی ایجاد شده به عهده مالک (موجر) است و بی انصافی است که این قبیل هزینه های تاسیسات اصلی را به مستاجر تحمیل کرد.
من به عنوان مالک که مستاجر هم دارم این مطلب را عرض کردم.
اگر در زمان عقد قولنامه ذکر گردد که تمام تجهیزات سالم تحویل مستاجر می شود هزینه های بعدی برعهده مستاجر هست
سلام،
اگر مخزن آبگرمکن نو بود، یا اینکه رادیاتور آبگرمکن نو بود، مستآجر تحویل گرفت، اگر مشکلی بهم بزند، برعهده مستآجر هست،
اگر رادیاتور و یا مخزن آبگرمکن چند سال کار کرده و فرسوده بود، مستأجر تحویل بگیرد، و بعد از چند ماه خراب شود، خسارت آن برعهده مالک هست،
در مورد موتور و پمپ آب کولر هم همین طور هست،
اگر لوله های توی دیوار فرسوده باشد، تعمیر آن بر عهده مالک هست،
مستآجرین دقت کنند،
زمان تحویل منزل باید، آبگرمکن و کولر کارشناسی شود، ظاهر آن قابل قبول نیست،
سلامتی موجر و مستآجر صلوات،
خدا نگهدارتان
ممنون
سلام دوستان
نظرتون رو به موضوعی که الان خودم باهاش درگیر هستم جلب میکنم
من خونه ای رو که صفر و نشست اول هستش رو اجاره کردم. تمام نصبیجات اون صفر بود.
اگه یادتون باشه زمستون ۱۴۰۱ ،زمستون سردی بود
پکیچ خونه من فنش دچار سر و صدا و خرابی شد.و هزینه تعمیرش ۲/۸۰۰میلیون تومن میشه.
بنظر شما کی باید هزینه تعمیرش رو بده؟حتما میگید خوب تو دیگه چون پکیج نو تحویل گرفتی
از اونایی که پکیج صفر بود ۲۴ماه گارانتی داشت و از موعد گارانتیش نگذشته بود.به نمایندگی و نصابش مراجعه کردم. گفت این پکیج گارانتی نداره گفتم برای چیٕ؟گفت وقتی نصاب ما پکیچ رو نصب میکنه آخر کار یه عکس میگیره و شرکت طبق موفقیت نصب پکیج رو گارانتی میکنه.ولی این پکیج رو گارانتیش رو قبول نکرده .گفتم چرا؟؟؟
دوستان خوب توجه کنید که ببینید موجر من چیکار کرده و چه پدر سوخته ایه!
موجر برای اینکه هزینه رو برای خودش کم کنه میره بجای دودکش سبک استیل(۱۵۰هزار تومن)، از دودکش فلزی گالوانیزه(۲۰هزار تومن)استفاده میکنه.با اینکه نصاب بهش تذکر میده ولی گوشش بدهکار نمیشه و پیش خودش میگه اگه هر کاری بشه مستاجر باید پولش رو بده.
از طرفی تعداد رادیاتور خونه رو هم نسبت به زیربنا کم زده.و ما زمستون سرد و سختی توی این خونه داشتیم.
به گفته تعمیرکار نمایندگی بوتان میگه فشار دودکش فلزی روی فن پکیج ، و از طرفی کارکرد زیاد بخاطر سردی خونه روی پکیج، اون رو خراب کرده.
جالبه که بدونید پکیج خونه خودش که همزمان نصب کرده گارانتی داره!
حالا بنظر شما کی باید هزینه تعمیر پکیج رو بده؟
تعمیرکارپکیج شوفاژ وابگرمکن هستم.تهران
سلام آقای تیموری عزیز
خوشحال میشیم در بخش متخصصین اسپارد ثبت نام کنید تا در لیست تکنسین های پکیج و شوفاژ ما قرار بگیرید