تعمیر ماشین لباسشویی

  • عیب‌یابی و تعمیر دقیق
  • اعزام فوری سرویس‌کار

ماشین لباسشویی از جمله وسایل اصلی منزل است که به صورت روزانه و هفتگی کاربرد زیادی دارد. در نتیجه طبیعی است که دستگاه بعد از مدتی مستهلک شود و به تعمیرات نیاز داشته باشد. یکی از مهمترین مشکلاتی هم که برای ماشین لباسشویی اتفاق می افتد، نچرخیدن دیگ آن است. اگر ماشین لباسشویی نچرخد، عملکرد کل دستگاه مختل می شود و لباس ها شسته نمی شوند. اما راه حل این مشکل چیست؟

نچرخیدن ماشین لباسشویی دلایل گوناگونی دارد که از میان آنها، بعضی بسیار هستند و بعضی دیگر نشان دهنده مشکلات اساسی تری اند. ما در ادامه این مطلب در مورد دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی بیشتر توضیح داده ایم و ترفندهایی برای رفع این مشکل را ارائه کرده ایم. با ما تا انتها همراه باشید.

خراب شدن دیگ ماشین لباسشویی

علت نچرخیدن ماشین لباسشویی چیست؟

در زیر به چند مورد از مهمترین دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی اشاره کرده ایم:

۱- چفت نشدن درب ماشین لباسشویی

این مورد ساده ترین دلیل نچرخیدن دیگ دستگاه است. اگر درب چفت نشود، ماشین شروع به کار نمی کند. البته گاهی اوقات به دلیل مشکلات الکتریکی، با وجود چفت شدن درب، باز هم ماشین شروع به کار نمی کند. در این صورت تعمیرکار باید مشکل را بررسی کند.

۲- بارگیری بیش از حد ماشین لباسشویی

ماشین های لباسشویی ظرفیت مشخصی دارند. اگر دیگ ماشین را بیش از این ظرفیت پر کنید یا پتوی خیلی سنگینی را داخل دیگ قرار دهید، این احتمال وجود دارد که ماشین نچرخد. بارگیری بیش از حد یکی از مشکلات رایج استفاده از لباسشویی است که متاسفانه خیلی از افراد به آن توجه کافی ندارند.

۳- خرابی برد کنترلی لباسشویی

برد کنترلی نیروی موتور ماشین را تامین می کند و در صورتی که دچار مشکل شود، دستگاه یا کار نمی‌ کند و یا کارکردش عادی نخواهد بود. در صورت خراب شدن برد کنترلی، برق از قسمت برد به موتور نمی‌ رسد و دیگ نمی چرخد. برای تشخیص این که این قطعه خراب است یا خیر، باید از یک فازمتر استفاده کنید.

۴- خرابی تسمه موتور لباسشویی

نظرات کاربران تعمیر ماشین لباسشویی

درخواست تعمیر ماشین لباسشویی

تسمه موتور در ماشین لباسشویی، وظیفه اتصال و انتقال نیرو از موتور به دیگ را دارد. اگر این قطعه خراب شود، دیگ نمی چرخد و دستگاه درست کار نمی کند. برای آنکه مطمئن شوید تسمه مشکل دارد یا نه، با دست دیگ را بچرخانید. دیگ به طور معمول کمی مقاومت می کند، اما اگر تسمه پاره یا شل شده باشد، راحت تر می چرخد.

۵- خراب شدن کوپلینگ موتور ماشین

کار اصلی کوپلینگ در ماشین لباسشویی، اتصال موتور به سیستم انتقال نیرو است. در واقع کارکرد این قطعه این گونه است که اگر بیشتر از وزن در نظر گرفته شده ماشین لباسشویی درون آن لباس بریزیم، انتقال نیرو را به موتور انجام نمی‌ دهد و اجازه نمی‌ دهد لباسشویی روشن شود.

۶- ایراد بیرینگ لباسشویی

بیرینگ کمک می‌ کند تا گردونه‌ داخلی نرم و راحت بچرخد و دیگ به درستی کار کند. در صورتی که بیرینگ معیوب شود، ممکن است گیر بکند و باعث جلوگیری از چرخش ماشین لباسشویی شود، خرابی این قطعه باعث ایجاد سر و صدای نابهنجار هم می شود. تعمیر بیرینگ کاری کاملا تخصصی است و برای انجام آن حتما باید از متخصص کمک بگیرید.

علت نچرخیدن ماشین لباسشویی

۷- انسداد پمپ تخلیه

مسدود شدن مسیر پمپ تخلیه یکی از دلایل اصلی نچرخیدن دیگ لباسشویی است. این امر می تواند هنگامی اتفاق بیفتد که چیزی در لوله ورودی یا خروجی تخلیه گیر کرده و از جریان مداوم آب به داخل و خارج دستگاه جلوگیری کند. به طور معمول تجمع پرز یا چیزهای کوچکی مانند سکه یا سنجاق می تواند باعث این موضوع شود.

۸- خرابی کلاچ ماشین لباسشویی

کلاچ لباسشویی موجب اتصال موتور انتقال نیرو و گردونه چرخش به یکدیگر می شود. زمانی که این دو قطعه کار خود را به درستی انجام دهند هیچ مشکلی برای چرخش ماشین لباسشویی به وجود نمی‌ آید. اما در صورتی که کلاچ ماشین لباسشویی آسیب دیده باشد و یا ساییده شود، در عملکرد دستگاه مشکل به وجود می آید و دیگ ماشین نمی چرخد.

۹- خراب شدن روتور و استاتور دستگاه

یکی دیگر از دلایل علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی، وجود مشکل در قسمت‌های روتور و استاتور است، روتور و استاتور، با درگیر شدن با همدیگر وظیفه‌ ایجاد یک میدان مغناطیسی قوی را دارند تا بتوانند دیگ ماشین لباسشویی را بچرخانند، وجود ایراد در سیم‌پیچی‌های استاتور و یا آسیب دیدگی آهن‌ربای روتور، می‌تواند باعث شود که ماشین لباسشویی به خوبی نچرخد و یا چرخش آن با صدای زیادی همراه باشد. این قطعات نیز به گونه‌ای نیستند که بتوان آن‌ها را تعمیر کرد و در صورت خرابی، نیاز است آن‌ها را تعویض کنید.

۱۰- ایراد پیدا کردن موتور

خرابی موتور هم می تواند دلیل نچرخیدن دیگ باشد. البته احتمال وقوع این اتفاق بسیار اندک است، اما به هر حال غیرممکن نیست. به همین خاطر وقتی که سایر دلایل را بررسی کردید و منشا بروز مشکل را پیدا نکردید، باید به سراغ موتور بروید. باز کردن موتور هم تنها توسط متخصصین امکان پذیر است و در نتیجه برای انجام آن تنها از متخصصین زبده کمک بگیرید.

علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی در برندهای مختلف

نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی در هر یک از برندهای مختلف تولید کننده این دستگاه می تواند متفاوت باشد. در ادامه این مطلب برای نمونه به چند مورد از آنها اشاره کرده ایم:

۱- دلیل نچرخیدن ماشین لباسشویی ال جی

دستگاه های تولیدی ال جی کیفیت زیادی دارند، اما گاهی اوقات مشاهده شده که دیگ لباسشویی آن نمی چرخد. از جمله دلایل این اتفاق در لباسشویی ال جی می توان به پوسیدگی تسمه، خرابی چفت در، خرابی قفل در و … اشاره کرد.

نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی

۲- علت نچرخیدن دیگ لباسشویی دوو

ماشین لباسشویی دوو یکی از پرفروش ترین ها در بازار است. اما متاسفانه بارها مشاهده شده که دیگ این لباسشویی نمی چرخد. دلیل اصلی این اتفاق را می توان مربوط به خرابی برینگ‌ ها، پوسیدگی تسمه، خرابی سبد محرک و یا خرابی کلاچ دانست.

۳- دلیل نچرخیدن لباسشویی سامسونگ

از جمله دلایل اصلی نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی سامسونگ می توان به  خرابی چفت در، خرابی سیستم قفل در، خرابی موتور، پوسیدگی تسمه و یا مواردی از این دست اشاره کرد.

۴- دلیل نچرخیدن لباسشویی پاکشوما

پاکشوما محصولات نسبتا باکیفیتی تولید می کند، اما یکی از مشکلات رایج دیده شده در لباسشویی هایش، نچرخیدن دیگ آن بعد از مدتی استفاده است. این مشکل در لباسشویی های پاکشوما معمولا به موتور یا بیرینگ مربوط می شود.

۵- علت نچرخیدن ماشین لباسشویی اسنوا

نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی اسنوا می تواند به مجموعه ای از دلایل ربط داشته باشد که بالاتر مفصل به آنها اشاره کردیم. مهمتر از همه، مشکل در موتور، تسمه، برد کنترلی و کوپلینگ دستگاه است که می تواند جلوی چرخش دیگ لباسشویی اسنوا را بگیرد.

راه حل رفع مشکل نچرخیدن ماشین لباسشویی چیست؟

اگر ماشین لباسشویی نچرخد، در مرحله اول باید به دنبال علت آن باشید. برای این کار باید قفل و چفت ماشین لباسشویی را چک کنید، درصورتی که ایراد از اینجا باشد، تنها با یک تعمیر و یا تعویض قطعه به راحتی مشکل حل می‌ شود. اما اگر ایراد برطرف نشد، در مرحله‌ بعد باید به سراغ چک کردن برد کنترلی ماشین لباسشویی بروید، این قسمت در صورتی که مشکل داشته باشد، دستگاه به صورت کلی از کار می‌ افتد و برای تعمیر آن نیاز به نیروی متخصص خواهید داشت. مطمئن باشید که صرف هزینه برای تعمیرات لباسشویی در این مرحله ارزش دارد، چراکه تا سال ها شما را از تعمیرات دستگاه بی نیاز می کند.

در گام بعدی اگر از سالم بودن برد اطمینان داشتید، به سراغ بررسی رتور و استاتور بروید، که در صورتی که ایراد از این قطعه باشد، نیاز به تعویض آن خواهید داشت. در مراحل بعدی، ایرادات در کوپلینگ و کلاچ و بیرینگ و .. باید بررسی شود، و در آخر اگر هیچ ایرادی یافت نشد، باید به سراغ بررسی موتور بروید. در اینجا هم ترجیحا از متخصص کمک بگیرید، زیرا اگر در فرایند تعمیر مشکلی بوجود بیاید، بعدا باید هزینه چند برابری بکنید.

علت نچرخیدن لباسشویی

اگر مشکل چرخش ماشین لباسشویی حل نشد، چکار کنیم؟

همانطور که بالاتر توضیح دادیم، در صورتی که علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی به مسائل پیش پا افتاده مربوط باشد (مثل چفت نشدن درب دستگاه) خودتان می توانید مشکل را برطرف کنید. اما اگر ایراد اساسی تر وجود داشته باشد (مثل وجود مشکل در موتور دستگاه) حتما باید از یک تعمیرکار ماهر کمک بگیرید تا دستگاه دوباره به کار بیفتد.

تکنسین های اسپارد در همین راستا آماده اند تا کلیه خدمات مربوط به تعمیرات انواع ماشین لباسشویی را ارائه دهند. کافی است درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت کنید تا بهترین تعمیرکاران در اسرع وقت در محل شما حاضر شوند و ضمن عیب یابی دستگاه، مشکل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی را برطرف کنند.

تعمیر ماشین لباسشویی

  • عیب‌یابی و تعمیر دقیق
  • اعزام فوری سرویس‌کار
درخواست تعمیر ماشین لباسشویی