نجاری سیار

  • تحویل و نصب فوری
  • مناسب‌ترین قیمت

حتما ورقه های سنباده را در دست نجارهای ساختمان دیده اید. این ورقه ها تنها یک نوع از انواع سنباده هستند. معمولا برای سطوح و کارهای مختلف از انواع متفاوتی سنباده دستی و برقی استفاده می شود که هریک ویژگی های بخصوص خود را دارند.

در ادامه انواع مختلف سنباده ها را بررسی کرده و سایر نکات مهم درخصوص نحوه انتخاب سنباده را توضیح خواهیم داد. برای بدست آوردن این اطلاعات دقیق در ادامه با ما همراه باشید!

سنباده چیست؟

همانطور که می دانید سنباده ها برای صاف و صیقلی کردن سطوخ مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. البته این تعریف همیشه درست نیست؛ زیرا گاهی اوقات ممکن است از سنباده ها برای ایجاد سطحی ناصاف نیز استفاده شود. اولین تعریف در مورد سنباده کاری دیوار برای نقاشی ساختمان صدق می کند و تعریف دوم زمانی درست است که درنظر داشته باشیم سطوحی را به هم بچسبانیم.

پس از بررسی تعاریف نوبت به بررسی جنس سنباده ها می رسد. سنباده ها ورقه هایی هستند از جنس کاغذ، مقوا و پارچه که روی آنها دانه های ساینده مختلفی با چسب نصب می شود. نوع ورقه، مواد ساینده و حتی چسب استفاده شده کاربرد هر سنباده را با دیگری متفاوت می کند.

در ادامه ساختار سنباده های مختلف را بررسی خواهیم کرد. به ترتیب از انواع مواد ساینده، درجه زبری، انواع پشت بند و انواع چسب سنباده شروع کرده و در انتها انواع سنباده دستی و برقی را معرفی خواهیم کرد.

انواع سمباده

ذرات ساینده سنباده به چند دسته تقسیم می شوند؟

ذرات زبر روی سنباده تنها از یک جنس مشخص ساخته نمی شوند، بلکه این ذرات بنابر محل استفاده و کاربردشان متفاوت هستند. پیش از اینکه درجه زبری سنباده ها را مورد بررسی قرار دهیم بیایید با این ذرات متنوع آشنا شویم:

ذرات ساینده طبیعی

اولین دسته از ذرات ساینده موادی هستند که بدون تولید در آزمایشگاه از طبیعت به دست می آیند. این مواد عبارتند از:

سنگ سنباده طبیعی

سنگ سنباده خود برای ساخت ذرات ساینده مورد استفاده قرار می گیرد و از مواد طبیعی محسوب می شود. معمولا از این ذرات ساینده برای پولیش و یا ساییدن فلزات استفاده می شود. به علت زبری برای سطوح چوبی پیشنهاد نمی شود.

ذرات ساینده طبیعی از سنگ چخماق

حتما پیش از این نیز بارها اسم این سنگ به گوشتان خورده است. جالب است بدانید که همیشه برای ساخت سنباده از مواد مصنوعی استفاده نمی شود بلکه مواد طبیعی همانند این سنگ نیز برای ساییدن سطوح سطحی پیش از جلا و رنگ مناسب هستند.

گارنت

این ماده طبیعی در مقایسه با سنگ سنباده و چخماق ذرات نرم تری دارد. به همین دلیل از آن برای سطوح چوبی استفاده می شود نه سطوح سختی مثل فلزات.

انواع سمباده کاغذی

ذرات ساینده مصنوعی

دومین دسته بندی از ذرات ساینده انواع سنباده به ذرات مصنوعی و ساخته دست بشر تعلق دارد. این موارد عبارتند از:

سیلیکون کارباید

یکی از پرکاربردترین و بادوام ترین ذرات ساینده در سنباده این ماده مصنوعی است که برای سطوح مختلف چوبی، فلزی و پلاستیکی کاربرد دارد.

اکسید آلومینیم

این ماده با توجه به ساختار زبری که دارد در پولیش و سنباده زدن انواع مختلفی از فلزات از جمله برنز و استیل کاربرد دارد. همینطور می توان از آن برای سطوح چوبی سخت نیز استفاده کرد.

آلومینا زیرکونیم

نظرات کاربران نجاری سیار

درخواست نجاری سیار

معمولا از این ماده مصنوعی برای سنباده اولیه چوب و صاف کردن لبه های تیز فلزات استفاده می شود. یکی از نکات جالب درخصوص این ذرات تیز شدن آنها هنگام سنباده زدن فلزات است. این ویژگی مثبت از تعویض مداوم کاغذ سنباده و افزایش هزینه ها جلوگیری می کند.

درجه زبری سنباده چگونه اندازه گیری می شود؟

ذرات ساینده ای که در قسمت پیش مورد بررسی قرار دادیم، الک شده و برحسب درشتی دسته بندی می شوند. در مرحله بعد با استفاده از چسب روی پشت بند که در ادامه بررسی خواهیم کرد، قرار می گیرند. هریک از این ذرات الک شده اندازه بخصوص دارند که آنها را برای کارهای متفاوتی مناسب می سازد.

اما درجه زبری را چگونه تشخیص دهیم؟ اعدادی همانند ۸۰، ۲۰۰ و ۱۰۰ روی سنباده ها نوشته می شود که نشان دهنده میزان تراکم ذرات ساینده و اندازه آنها است. هر چقدر این رقم بزرگتر باشد، زبری سنباده کمتر خواهد بود و بالعکس. این درجه زبری معمولا با دو استاندارد ویژه FEPA و CMAI اندازه گیری می شود.

حالا که با مقدمات آشنا شدیم بد نیست نگاهی به تقسیم بندی انواع سنباده براساس درجه زبری بیندازیم که عبارتند از:

سنباده بسیار نرم

اگر به خاطر داشته باشید، گفتیم هرچقدر رقم روی انواع سمباده بزرگتر باشد زبری آن کمتر خواهد بود. پس می توان گفت سمباده خیلی نرم رقم بزرگی را به خود اختصاص خواهد داد. معمولا ارقام بین ۳۲۰ تا ۴۰۰ در این دسته از سنباده های خیلی نرم قرار گرفته و برای جلا و نقاشی ساختمان به کار می روند.

البته این رقم ممکن است تا ۶۰۰ نیز افزایش پیدا کند. این نوع سنباده های بسیار نرم بهترین گزینه برای پولیش چوب نیز هستند.

 سنباده نرم

سنباده‌هایی با رقم ۱۲۰ تا ۲۲۰ در این دسته قرار می‌گیرند. در بیشتر کارگاه‌های خانگی این نوع سنباده برای سنباده‌زنی قبل از اعمال جلا یا رنگ استفاده می شود.

سنباده های نرم

اگر رقم ۱۲۰ تا ۲۲۰ را روی سنباده ای دیدید، بدانید که با سنباده نرم سرو کار دارید. معمولا از این سنباده برای انجام کارهای خانگی استفاده می شود. برای مثال می توان به استفاده ار سنباده در نقاشی کناف و یا بتونه کاری ساختمان اشاره کرد.

انواع سنباده با درجه زبری متوسط

ارقام ۶۰ تا ۱۰۰ در این دسته بندی قرار می گیرند و معمولا در سنباده زنی اولیه چوب و یا فرم دهی نهایی به آن مورد استفاده قرار می گیرند.

سنباده های زبر

محدوده ۴۰ تا ۵۰ سنباده های زبر را تشکیل می دهند که برای پاک کردن روکش های قبلی چوب همانند روکش پلی اورتان کاربرد دارند.

سنباده بسیار زبر

اگر می خواهید برای پاک کردن رنگهای سخت و سمج یا از بین بردن کفپوش قدیمی و یا پولیش فلزات از سنباده استفاده کنید باید بروید سراغ سنباده های بسیار زبر! درجه زبری این نوع سنباده بین ۲۴ تا ۳۶ قرار می گیرد.

درجه زبری سنباده

چند نوع پشت بند سنباده وجود دارد؟

برای ساخت انواع سنباده به پوششی نیاز است که ذرات ساینده روی آن قرار بگیرند. به این پوشش اصطلاحا پشت بند گفته می شود. انواع پشت بند سنباده عبارتند از:

پشت بندهای کاغذی و سبک

این پشت بندها استحکام بالایی ندارد و معمولا در کارهای سبک تر مانند سنباده زنی پیش از نقاشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.

پشت بندهای پارچه ای

در مقایسه با پشت بند کاغذی، انواع پاچه ای مقاومت بالاتری دارند. باتوجه به این مقاومت می توان از آن ها در سنباده زنی چوب استفاده کرد.

پشت بند از جنس الیاف

این نوع از پشت بندها شباهت زیادی به پشت بند پارچه ای دارند اما به جای یک لایه پارچه از چندین لایه پارچه ای در ساخت پشت بند الیافی استفاده می شود. باتوجه به استحکام بالاتر، از آنها در غلتک و یا دیسک های برقی نیز استفاده می شود.

انواع پشت بند سنباده

آشنایی با انواع چسب سنباده

همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم برای ساخت انواع سنباده از دو لایه دو چسب استفاده می شود. اولین لایه برای چسباندن ذرات روی پشت بند و دومین لایه برای چسبیده شدن ذرات روی یکدیگر! البته برای ساخت دولایه چسبناک ممکن است از مواد متفاوتی نیز استفاده شود. به طور کلی انواع چسب سنباده را می توان به چهار دسته کلی زیر تقسیم بندی کرد:

  • چسب روی چسب مناسب برای پرداخت
  • رزین روی چسب برای افزایش مقاومت چسب و سنباده در مقابل دمای بالا
  • رزین روی رزین برای تولید مقاوم ترین و محکم ترین سنباده ها
  • چسب رزین روی رزین با پشت بند ضدآب دارای قابل استفاده با آب و انواع روغن ها

سنباده دستی چه تفاوتی با سنباده برقی دارد؟

اگر در نظر داشته باشید سطوح کوچکی را سنباده بزنید، تنها یک ورقه کوچک از سنباده برای به اتمام رساندن کار کافی خواهد بود درحالیکه برای سنباده زنی سطوح بزرگ استفاده از ورق سنباده نه از لحاظ هزینه و نه از نظر زمان به صرفه نیست. درنتیجه باید از ابزارهای برقی مخصوص سنباده زنی استفاده کنید.

پس می توان گفت تنها تفاوت انواع سمباده برقی با انواع دستی در تکنولوژی به کار رفته و نحوه استفاده از آنها است. در ادامه شما را با انواع سنباده برقی و دستی آشنا خواهیم کرد تا بهتر به تفاوت میان این دو پی ببرید.

تفاوت سنباده دستی با برقی

انواع سنباده دستی

سنباده های دستی همان سنباده هایی هستند که در جعبه ابزار هر خانه ای موجود است که معمولا به دو دسته زیر تقسیم می شوند.

سنباده دستی ساده

منظورمان از این سنباده همان انواع سمباده کاغذی است که گیره های جانبی و دسته ای برای حرکت دارد. از کاربردهای آن می توان به سنباده زنی سطوح چوبی اشاره کرد. علاوه بر این در زیرسازی ساختمان نیز از این سنباده استفاده می شود که مدت زمان انجام آن در هزینه نقاشی ساختمان تاثیرگذار است.

سنباده اسفنجی

سنباده های اسفنجی معمولا انعطاف پذیری بیشتری دارند. همین ویژگی آنها را برای سنباده زنی یکنواخت و مرتب سطوح و لبه های گرد مناسب ساخته است.

انواع سمباده برقی

پیش تر با سنباده های معمولی و دستی آشنا شدیم. حالا می خواهیم به بررسی سنباده های برقی با کاربردهای مختلف در صنایع بپردازیم. این سنباده ها در زمان صرفه جویی کرده و با دقت بیشتری کار سنباده زنی را به اتمام می رسانند. اگر هر روز در کار و حرفه خود از سنباده استفاده می کنید باید به فکر تهیه یکی از این سنباده های برقی باشید:

سنباده برقی تسمه‌ای

سنباده تسمه ای که با اسم سنباده تانکی نیز شناخته می شود برای کارهای سنباده زنی حرفه ای چوب مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به کارگاه های خدمات نجاری مراجعه کنید حتما یکی از این سنباده ها را خواهید دید که معمولا برای یکدست کردن سطوح ناصاف از آن استفاده می کنند.

از نظر ظاهر و ساخت، موتور این سنباده در انتهای آن قرار گرفته است با قدرت بالایی کار سنباده زنی را انجام می دهد و کار کردن با آن بسیار آسان است. کافی است سنباده تسمه را روشن کرده و آن را روی سطح مورد نظر قرار دهید تا به سطوحی صاف دست یابید. برحسب میزان استفاده خود می توانید سایزهای مختلفی از این سنباده را خریداری کنید.

سنباده برقی تسمه‌ای

سنباده برقی مشتی

این نوع سنباده برقی برخلاف دستگاه تسمه ای برای صاف کردن سطوخ ناصاف و زبر مورد استفاده قرار نمی گیرد بلکه بیشتر برای کارهایی همانند صیقلی کردن سطوح نرم به کار می رود. علاوه بر این می توان از آن در محو کردن رنگهای قدیمی باقیمانده روی اشیای مختلف نیز استفاده کرد.

سنباده مشتی همانند نام آن اندازه کوچک و جمع و جوری دارد و به راحتی می توانید آن را در مشت یک دست خود نگه داشته و به صورت دایره ای با آن کار کنید. به همین دلیل برای کسانی که به تازگی کار با سنباده برقی را شروع کرده اند مناسب است.

سنباده برقی لرزان

ظاهر این دستگاه شباهت زیادی به سنباده مشتی دارد اما نحوه کار آن بیشتر مشابه سنباده تسمه ای است. از دیگر ویژگی های این سنباده می توان به دقت بیشتر و عملکرد سریع تر آن اشاره کرد که آن را به یک ابزار همه کاره تبدیل کرده است.

البته تنها یک ویژگی منفی دارد و آن سختی کار با این سنباده است. به همین دلیل برای افراد تازه کار مناسب نیست و بیشتر توسط حرفه ای ها مورد استفاده قرار می گیرد.

سنباده برقی لرزان

بهترین روش سنباده زنی چیست؟

اگر به اندازه کافی حرفه ای باشید، می توانید برحسب اطلاعات ارائه شده در بالا سنباده مناسب برای سطح موردنظر را انتخاب کرده و کار را به تنهایی در منزل به انجام برسانید. در غیر این صورت اگر آشنایی کافی درخصوص نحوه کار با سنباده نداشته باشید لازم است از متخصصین کمک بگیرید.

برای مثال اگر به فکر نقاشی ساختمان خود هستید حتما به زیرسازی نیاز خواهد داشت. برای انجام زیرسازی و سنباده زنی سطوح ناصاف گچی ساختمان می توانید از خدمات اسپارد کمک بگیرید. تنها کافی است سفارش نقاشی ساختمان را ثبت کنید تا متخصصین در زمان مقرر شده به محل مراجعه کنند. به همین راحتی بهترین خدمات را در منزل خود دریافت کنید!

نجاری سیار

  • تحویل و نصب فوری
  • مناسب‌ترین قیمت
درخواست نجاری سیار