آنچه در این مطلب میخوانید:
با نزدیک شدن به فصل بهار و خداحافظی قدم به قدم با سرمای زمستان، همه ما به فکر خونه تکونی می افتیم. خونه تکونی فعالیت جدیدی نیست که آشنایی کامل با مراحل و نکات آن نداشته باشیم اما دانستن تکنیک های جدیدی که به کارها سرعت می بخشند نیز خالی از لطف نیست. در این مقاله به بررسی کارآمدترین و بهترین روش خونه تکونی همراه با نکات مهم نظافتی برای انواع لوازم و وسایل منزل خواهیم پرداخت و به سوال “چطور خونه تکونی کنیم؟” پاسخ خواهیم داد. پس تا انتهای مقاله با اسپارد مگ همراه باشید.
اولین قدم برای خونه تکونی سریع و آسان چیست؟
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که کل کار قسمتهای مختلف منزل را در یک روز شروع کنید، تا هرچه سریعتر نظافت همه بخشها را به پایان برسانید. چنین کاری ظاهرا به خونه تکونی سرعت خواهد بخشید اما در اصل نه تنها خونه تکونی را آسانتر نمی کند بلکه باعث خستگی و سردرگمی نیز خواهد شد. اما چاره کار چیست؟
برای به انجام رساندن خونه تکونی به بهترین روش، لازم است برنامهای برای خودتان بنویسید. امروزه فواید برنامه ریزی در انجام کارهای مختلف بر کسی پوشیده نیست. پس چرا برای انجام خونه تکونی از برنامه ریزی استفاده نکنیم؟
خب برای داشتن یک برنامه مناسب، در قدم اول زمان شروع کارهای نظافتی را مشخص کنید. پیشنهاد ما این است که کارهای خونه تکونی را برای روزهای پایانی اسفند نگه ندارید و از بهمن ماه به قسمتهای مختلف منزل رسیدگی کنید. در قدم بعدی لازم است وضعیت خانه را بررسی کرده و لیستی از کارهای نظافتی را برای خود بنویسید.
برای این کار اول اسم هر یک از بخشهای منزل اعم از آشپزخانه، پذیرایی، حمام و … را کنار یکدیگر ردیف کنید. سپس زیر هر یک از آنها کارهای نظافتی آن بخش را یادداشت کنید. به این ترتیب می توانید در خصوص کارهای باقیمانده و کمک گرفتن از متخصصین خدمات نظافت منزل در اسپارد نیز بهتر تصمیم گیری کنید. البته اگر می خواهید به تنهایی تمام کارها را انجام دهید ما در ادامه این راهنما تمام فوت و فن های خانه تکانی برای شما نوشته ایم.
نکات مهم برای خونه تکونی آسان
پس از اینکه در خصوص زمان شروع خونه تکونی تصمیم گیری کردید و مراحل برنامه ریزی را نیز به پایان رساندید، نوبت به شروع نظافت منزل می رسد. برای اینکه کارهای منزل در مدت زمان کوتاه و به صورت کاملا اصولی انجام شوند، لازم است با تعدادی نکته مهم آشنا شوید. در ادامه این نکات را در قالب بخشهای مختلف منزل برای شما توضیح خواهیم داد.
قدم اول؛ نظافت آشپزخانه
بهتر است اولین از همه سراغ سختترین قسمت از بهترین روش خونه تکونی بروید، یعنی نظافت آشپزخانه. برای تمیز کردن آشپزخانه نیز لازم است بر اساس قدمهای اصولی پیش بروید تا هر چه سریعتر کارها را به انجام برسانید. این مراحل عبارتاند از:
- تمیز کردن کابینتها
- تمیز کردن اجاق، هود و فر
- نظافت شیشهها و لوازم دکوری آشپزخانه
- شستشوی پرده آشپزخانه
- تمیز کردن یخچال و فریزر
- شستشوی فرش و کف آشپزخانه
- تمیز کردن سینک
قدم دوم؛ نظافت اتاق خوابها
پس از انجام مرحله سخت خونه تکونی بهتر است بروید سراغ مرحلهای سبکتر. در قدم دوم بهتر است لیستی از خدمات نظافت اتاق خواب را به ترتیب طی کنید. به خاطر داشته باشید که اگر اتاق خوابها در راهرو کناری و دور از سالن پذیرایی نباشند، بهتر است نظافت آنها را بعد از پذیرایی انجام دهید. از آنجایی که اکثرا اتاق خوابها در قسمتی جداگانه از منزل قرار می گیرند، می توان پیش از تمیز کردن پذیرایی نسبت به نظافت آنها اقدام کرد.
بیایید نگاهی به مراحل مختلف از نظافت اتاقها بیندازیم:
- شستشوی پرده اتاق خواب
- نظافت پنجرهها
- جمع کردن ملحفه و روتختیهای کثیف
- تمیز و مرتب کردن کمدها
- نظافت قفسه کتاب
- تمیز کردن میز توالت و یا میز تحریر
- تمیز کردن در و لوستر
- نظافت فرش و کف اتاق
قدم سوم؛ نظافت اتاق نشیمن و پذیرایی
پس از طی دو مرحله، می رسیم به مهمترین قسمت از خونه تکونی عید. در این مرحله تک به تک قسمتهای پذیرایی را بررسی کرده و لیستی از خدمات مورد نیاز را کنار یکدیگر ردیف می کنیم. نظافت پذیرایی معمولا وقتگیر و سنگین است؛ بنابراین برای اینکه سریعتر همه کارها را به انجام برسانید می توانید از متخصصین خدمات نظافت منزل کمک بگیرید. برای این منظور خونه تکونی با اسپارد می تواند به شما کمک کند.
برای مثال مسلما یکی از کارهای نظافتی پذیرایی شستشوی مبلمان است. برای این کار می توانید از شامپو فرش و اسفنج استفاده کرده و مدت زمان زیادی را صرف سابیدن مبلمان کنید. برای اینکه نظافت مبلمان به شیوهای سریع و اصولی انجام شود می توانید از خدمات شستشوی مبلمان در اسپارد کمک بگیرید.
یک مثال رایج دیگر در خونه تکونی عید، شستشوی فرش پذیرایی است. ابعاد فرشهای پذیرایی معمولا بزرگتر از فرشهای سایر اتاقها است، در نتیجه نمی توان به تنهایی نسبت به شستشوی آنها در منزل اقدام کرد. برای نظافت فرشهای دستباف و یا ابریشم خود می توانید از خدمات قالیشوییهای معتبر اسپارد کمک بگیرید. اگر به هر دلیلی مایل نیستید فرش از منزل خارج شود، می توانید خدمات خشکشویی فرش در منزل را سفارش دهید.
از طرفی شستشوی پردههای پذیرایی نیز می توان زمان و انرژی زیادی از شما بگیرد. اما چاره کار چیست؟ برای پردههای ظریف پذیرایی همانند پرده مخمل، حریر، ساتن، توری و … بهتر است از خدمات شستشوی پرده در اسپارد استفاده کنید. جالب است بدانید کلیه این خدمات توسط متخصصین حرفهای و احراز هویت شده انجام می شوند در نتیجه نیاز نیست چندان نگران کیفیت کار باشید.
بهترین روش خونه تکونی پذیرایی نیز استفاده از لیست خدمات است:
- تمیز کردن دیوارهای پذیرایی
- باز کردن پردهها و شستشوی آن
- تمیز کردن پنجرهها
- نظافت مبلمان
- تمیز کردن لوازم دکوری و میزهای اتاق پذیرایی
- شستشوی فرش
- تمیز کردن کف پذیرایی
قدم چهارم؛ نظافت حمام و سرویسهای بهداشتی
خب! می رسیم به آخرین قدم از بهترین روش خونه تکونی عید یعنی تمیز کردن حمام و دستشویی. اساس کار نظافتی این دو بخش استفاده از مواد شوینده خانگی و شیمیایی مختلف است. برای تمیز کردن لکههای کاشی، سرامیک و شیرآلات این دو قسمت باید تعدادی از مواد ساده را در منزل داشته باشید که عبارتاند از سرکه سفید، جوش شیرین و آبلیمو. این سه قلم تا حدود زیادی در مصرف مواد شیمیایی مضر و گران قیمت جلوگیری می کنند.
برای مثال برای تمیز کردن جرم درزها و لکههای کاشی حمام و توالت می توانید از ترکیب آب ولرم و آبلیمو استفاده کنید. علاوه بر این برای تمیز و ضد عفونی کردن سنگ توالت ایرانی، توالت فرنگی و وان می توانید محلولی از جوش شیرین، سرکه سفید و آب درست کنید. همه این مواد علاوه بر آسان کردن مراحل نظافت، به کار شما نیز سرعت می بخشند.
بیایید نگاهی به لیست ترتیبی کارهای نظافتی حمام و دستشویی بیندازیم:
- تمیز کردن سنگ توالت
- شستشوی وان و آب فشان دوش
- تمیز کردن دیوارها و سرامیک کف حمام و دستشویی
- نظافت شیرآلات
- مرتب کردن کمد زیر روشویی و قفسهها مواد شوینده در حمام و دستشویی
- شستشوی روشویی و آینه
کدام نکات ضروری باید هنگام نظافت ظروف رعایت شوند؟
علاوه بر مراحل چهارگانه بهترین روش خونه تکونی که در این مطلب معرفی کرده ایم، بهتر است با تعدادی از روشهای عالی برای نظافت ظرف و ظروف با جنسهای مختلف آشنا شوید. برای بررسی این نکات به موارد که در ادامه این راهنما آورده شده است توجه کنید:
- برای شستشوی ظروف شیشهای و کریستال بهتر است سینک را از مقداری آب ولرم و صابون پر کنید. اجازه دهید ظروف به مدت نیم ساعت در این محلول بمانند. سپس آبکشی کرده و با دستمالهای نانو سطح ظروف را پاک کنید.
- برای تمیز کردن ظروف مسی بهتر است از ترکیب آبلیمو و جوش شیرین استفاده کنید. پس از این مرحله ظروف را با آب سرد آبکشی کنید.
- برای برق انداختن ظروف و لوازم برنجی می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید. بعد از محو شدن لکهها ظروف را آبکشی نمایید.
سخن پایانی!
در این مقاله به طور کامل به سوال “چطور خونه تکونی کنیم؟” پاسخ داده و مراحل چهارگانه مختلف آن را با یکدیگر بررسی کردیم. سپس نکات مختصری در خصوص شستشوی ظروف مختلف را نیز بیان کردیم. آیا شما نیز نکته خاصی در مورد سرعت بخشیدن و آسانتر کردن خونه تکونی می دانید؟ اطلاعات خود را با اسپارد مگ در میان بگذارید.
نمی دونین چقدر این چک لیسته به دردم خورد. خیییلی ممنون ازتون. واقعا گیج شده بودم که خونه تکونی رو از کجا شروع کنم چیکار کنم چیکار نکم . کامل کامل به همه قسمت ها پرداختین و واقعا چیزی از قلم نیفتاده
همه جا اینو می خونم که نباید خونه تکونی رو نگه داشت واسه روزای آخر اسفند. هر سال هم تصمیم می گیرم زودتر شروع کنم ولی با دیدن این لیست طویل از کارها کلا تنبل میشم 🙂 ایشالا امسال خونه تکونی رو زودتر شروع می کنیم در سایه مقاله شما