
آنچه در این مطلب میخوانید:
شاید فکر کنید تنها راه پیش رو برای دکوراسیون و زیباسازی دیوارهای منزل خود استفاده از خدمات نقاشی و یا نصب کاغذ دیواری است. هرچند این گزینه های بسیار پرکاربرد هستند اما مسلما نتیجه نهایی آنها به زیبایی نصب انواع سنگهای آنتیک نیست. معمولا برای نصب این دسته از سنگها باید از نیروهای حرفهای سرویس نصب کاشی و سرامیک و یا دیگر متخصصین دکوراسیون داخلی کمک گرفت. در هر صورت چه درنظر داشته باشید این کار را به تنهایی انجام دهید و چه از خدمات معتبر استفاده کنید باید تاحدودی با نحوه نصب سنگ آشنا شوید. برای این منظور در ادامه این مقاله با آموزش نصب سنگ آنتیک با شما همراه خواهیم بود.
سنگ آنتیک چه کاربردهایی دارد؟
پیش از اینکه به سرعت برویم سراغ آموزش نصب سنگ آنتیک بهتر است با کاربردهای مختلف آن در بخش های متفاوت منزل آشنا شویم. ازجمله کاربردهای اصلی این نوع از سنگها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دیوارهای آشپزخانه
- تزئین دیوار پشت تلویزیون و شومینه
- به عنوان دیوارپوش بین کابینتها
- تزئین راه پله
- دیوار واحدهای اداری
- برای نماکاری ساختمان، محوطه و زیباسازی فضای سبز
- در طراحی فضای سبز ویلا و باغ
- برای دکوارسیون رستورانها
آموزش نصب سنگ آنتیک به چند روش امکان پذیر است؟
در بررسی آموزش نصب سنگ آنتیک تنها یک روش ویژه را با یکدیگر بررسی نخواهیم کرد، بلکه سه روش متنوع را برای شما معرفی می کنیم. پس از این معرفی ها در ادامه مطلب مراحل اصلی ترین روش را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
حالا بیایید به این سه روش نگاهی بیندازیم:
۱. روش استفاده از دوغاب برای نصب سنگ آنتیک
در این روش دوغاب را از پیش آماده کرده و با استفاده از این ملات و دوغاب کاری آموزش نصب سنگ آنتیک را ادامه خواهیم داد. این روش بیشتر برای محیط های مرطوب، سطوح آجری و غیر سیمانی و محیط های بیرونی ساختمان مناسب است. سایر مراحل و نکات در زیر آورده شده است:
- سنگها باید بدون فاصله زیاد و کاملا نزدیک به هم نصب شوند.
- برای نصب این سنگها در نمای بیرونی باید پس از ریسمان کشی، پشت سنگ دوغاب ریخته شود. سپس با استفاده از شمشه باید سنگ تراز شود.
- با چکش پلاستیکی باید روی سنگ ضربه زده شود تا همه قسمت های پشتی با دوغاب پر شود.
- پس از این مراحل، مواد ریخته شده روی سنگ را به سرعت تمیز کنید تا ظاهر سنگها دچار مشکل نشود.
- در صورت بندکشی نشدن بین سنگها، می توانید از خمیرهای بندکشی و یا ملات رنگی نیز به کمک دست استفاده کنید.
۲. استفاده از چسب کاشی برای نصب سنگ آنتیک
در این آموزش از نصب سنگ آنتیک به جای دوغاب و ملات از چسب های مخصوص کاشی استفاده خواهیم کرد. این روش بیشتر برای فضای داخلی واحدها و یا محیط هایی با کمترین میزان بارندگی مناسب است. برای استفاده از این روش کاربردی مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا باید سیمان کاری روی دیوارهای را به شکل مسطح درآورید.
- چسب کاشی را با کمک کاردک مخصوص آجدار روی سطح بمالید.
- سنگ آنتیک را روی چسب قرار داده و به مدت نیم ساعت صبر کنید. زیرا پیش از این امکان حرکت مجدد و جابه جایی سنگ ها وجود دارد.
- برای استحکام بیشتر می توانید از چسب های پودری با حلال آب نیز استفاده کنید.
۳. استفاده از پیچ رول پلاک برای نصب سنگ آنتیک و دکوراتیو
آموزش نصب سنگ آنتیک با این روش بسیار سریعتر از دو روش دیگر است. زیرا دیگر خبری از چسب و دوغاب نیست و نصب سنگها به کمک پیچ رول پلاک انجام می شود. این روش برای کسانی که می خواهند مراحل نصب به سرعت و بدون هیچ کثیفی انجام شود، بهترین انتخاب است. این روش نیز همانند روش قبلی بیشتر برای محیط داخلی واحدها و یا نمای مناطق کویری مناسب است.
آموزش نصب سنگ آنتیک و اجرای آن چند مرحله دارد؟
خب، در قسمت پیشین با روشهای مختلف نصب سنگ آنتیک به صورت جزئی آشنا شدیم. در ادامه این مطلب آموزش نصب سنگ آنتیک با استفاده از چسب را به شیوه تکمیلی تری در ۶ مرحله شامل مرحله انتخاب تا پس از اجرا بررسی کنیم. این مراحل ششگانه عبارتاند از:
خرید لوازم و مواد اولیه مورد نیاز برای نصب سنگ آنتیک و دکوارتیو
برای خرید لوازم ضروری و انتخاب سنگ دلخواه بهتر است از متخصصین این حیطه مشورت بگیرید و یا کار تهیه لوازم را نیز به آنان بسپارید. توجه داشته باشید که پیش از خرید سنگ آنتیک باید طول و عرض محیط موردنظر را نیز به دقت اندازه گیری کنید.
آماده سازی سطوح موردنظر برای نصب سنگها
مرحله آماده سازی بیشتر به نوع سطح موردنظر شما بستگی دارد. برای هریک از سطوح سیمانی، گچی و یا نقاشی شده باید مراحل پرایمرسازی جداگانهای باتوجه به شرایط محیطی اجرا شود. این مراحل از رسیدن هرگونه آسیب به سنگ آنتیک و همین طور دیوار جلوگیری کرده و بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد.
اجرای عایق رطوبتی قبل از نصب سنگ آنتیک
پیش از اینکه برای نصب سنگ آنتیک دست به کار شوید باید عایق رطوبتی را نیز اجرا کنید. این عایق از نفوذ چسب های پلیمری مخصوص نصب سنگ آنتیک در دیوار جلوگیری می کند. برای مثال در عایق سازی دیوارهای سیمانی باید از آب استفاده کرد و یا برای دیوارهای گچی به پرایمر ویژه نیاز خواهید داشت.
برش کاری سنگ آنتیک
حالا می رسیم به یکی از مهمترین بخش ها از آموزش نصب سنگ آنتیک! برای برش کاری صحیح باید فضای موردنظر را به دقت اندازه گیری کنید. و سپس با کمک الماس تراش و یا دیسک برقی روی سنگ آنتیک برش هایی ایجاد کرده و آن را برای نصب آماده کنید. برای ایجاد برش های کوچکتر معمولا از سیم چین و دیگر ابزارهای مشابه نیز استفاده می شود.
نصب سنگ آنتیک و چسباندن آن روی سطوح
برای نصب سنگ آنتیک بهتر است از گوشه شروع کرده و به سمت مرکز حرکت کنید. در نصب روی دیوارهای گچی بهتر است شیوه پایین به بالا را دنبال کنید. مهمترین نکته این مرحله در آموزش نصب سنگ آنتیک، توجه به میزان کافی از چسب روی سنگها است. در واقع سنگها باید کاملا به چسب آغشته شوند تا به خوبی روی سطح بچسبند. پس از نصب لازم است با چکش پلاستیکی آن ها را محکم کنید.
نظافت دیوارها، آخرین مرحله از آموزش نصب سنگ آنتیک!
پس از اینکه تا مرحله ۵ پیش آمدید لازم است نسبت به تمیزکاری دیوارها با فرچه پلاستیکی نیز اقدام کنید. در نهایت می توانید فضایی زیبا و لوکس را برای خود و خانواده تان به ارمغان بیاورید.
نصب سنگ آنتیک چه مزایا و معایبی را به همراه دارد؟
حالا که آموزش نصب سنگ آنتیک را به پایان رسانده ایم، بهتر است در خصوص مزایا و معایب این سنگ ها نیز به بحث و گفتگو بپردازیم. به همین منظور در ادامه مزایا و معایب، هریک به صورت جداگانه شرح داده شده اند:
مزایای نصب سنگ آنتیک
- عایق مناسب برای محیط های مرطوب
- توانایی تحمل دمای سرد و گرم
- عمر زیاد
- مقاوم در برابر یخ زدگی و آتش سوزی
- ارائه در طرح ها و رنگهای متنوع
- مقاوم در برابر سایش
- وزن کم و نصب آسان
- قابلیت استفاده در بخش های مختلف ساختمان
- قیمت مناسب
- قابلیت اجرا روی دیوارهای مختلف با جنس سیمانی، گچی، سرامیکی
معایب نصب سنگ آنتیک
- عدم امکان استفاده برای سقف
- بدون قابلیت رنگ پذیری
- غیرقابل استفاده برای فضاهای قوسدار و منحنی
- امکان نفوذ حشرات در بندها و فضای خالی بین سنگها
سخن پایانی اسپارد!
در سالهای اخیر می توان انواع سنگهای آنتیک را در محیط های گوناگون از ساختمان های مسکونی گرفته تا مطب پزشک و ساختمان های اداری دیگر دید. در قسمت بالا کلیه مراحل مهم از آموزش نصب سنگ آنتیک را با یکدیگر بررسی کرده و مزایا و معایب این سنگهای را نیز معرفی کردیم.
نظر شما در مورد اجرای سنگهای آنتیک و دکوراتیو چیست؟ آیا شما تمایل دارید از این سنگها برای دکوراسیون منزل یا محیط کار خود استفاده کنید؟

عجببب من فکر میکردم سنگ های آنتیک دیگه از مد افتادن چون تا چشم کار میکنه همه از آینه های دکوراتیو واسه دیزاین خونه هاشون استفاده میکنن و کمتر کسی میره سراغ سنگ های دکوراتیو مختلف ولی گویا همچنان محبوب هستن!
متشکرم ازتون بابت این توضیحات خوب و جامع در مورد نصب انواع سنگ آنتیک اما یک سوالی داشتم از اونجایی که ممکن به خاطر بی تجربگی دیوار موقع نصب سنگ آنتیک آسیب ببینه، شما خدماتی واسه طراحی محل قرارگیری این سنگها و نصب آن دارین؟
سلام و وقت بخیر
بله البته گه میتونین. با مراجعه به صفحه خدمات اسپارد میتونین خدمت مورد نظرتون رو جستجو کرده و سفارش خود را به گوش متخصصین اسپارد برسونین!